Mlajša moška

Vlamljala in kradla dokler ju niso prijeli

M.K./STA
25. 11. 2016, 16.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policisti policijske postaje Ljubljana Moste so v četrtek odvzeli prostost 26-letniku iz okolice Novega Mesta, ki je skupaj z 22-letnikom, tudi iz okolice Novega mesta, izvršil več kaznivih dejanj velike tatvine.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Nato so 26-letnika s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so sporočili s policije.

Zoper 22-letnika, ki ga doslej še niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj, pa so na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kot so pojasnili na ljubljanski policijski upravi, sta osumljenca 7. septembra v popoldanskem času na Cesti na Urh v Ljubljani vlomila v osebno vozilo, nato pa sta v bližnji okolici vlomila še v drugo osebno vozilo. Iz denarnice, ki je bila v prtljažniku, sta vzela plačilne kartice.

Po doslej zbranih obvestilih sta nato odšla do bližnjega bankomata, kjer sta skušala večkrat s karticami dvigniti gotovino. O poskusih transakcij je bil prek sms sporočila obveščen oškodovanec, ki je zato takoj blokiral kartice.

Osumljenca sta po podatkih policije 1. oktobra v večernih urah vlomila tudi v osebno vozilo, ki je bilo parkirano na Brdu pri Lukovici. Iz vozila sta vzela denarnico, v kateri je bilo nekaj sto evrov gotovine in plačilne kartice.

Prav tako pa sta osumljenca 13. oktobra vlomila v osebno vozilo, ki pa je bilo parkirano ob lokalni cesti Janče-Jevnica. Iz vozila sta odnesla gotovino in plačilne kartice, s katerimi sta dvignila za nekaj sto evrov gotovine, so še navedli na ljubljanski policijski upravi.