Pogreb v Novem mestu

Svojci so se poslovili od perspektivnega nogometaša

R.T.
6. 8. 2016, 18.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Novem mestu so včeraj pokopali Damjana Marjanovića, v Valjevu pa Zorana Baljaka. Zdravstveno stanje še enega člana B-moštva NK Maribor, Ljubomirja Moravca, je stabilno.

Facebook
Damjan je rad vozil hitro, pravijo njegovi znanci.

Novomeško pokopališče v Srebrničah je bilo ob včerajšnjem slovesu od obetavnega nogometaša NK Maribor Damjana Marjanovića premajhno za vse žalujoče. Od njega so se poleg članov ožje in širše družine iz Bosne in Hercegovine, Avstrije, Italije in Srbije poslovili številni njegovi prijatelji iz otroštva in nogometnega sveta, dolenjskega in štajerskega. Iz Maribora so se pripeljali celo z avtobusi.

Spomnimo: Po ugotovitvah policije je 20-letni voznik avtomobila, s katerim so se štirje člani B ekipe Nogometnega kluba Maribor vračali s treninga v Rogozi, v križišču na Tržaški cesti ni upošteval rdeče luči na semaforju in je zapeljal v križišče, ko je tja zapeljalo tudi vozilo z njegove desne strani, ki je imelo na semaforju zeleno luč. Da bi se izognil trčenju, je zavil, a je pri tem izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v železni drog semaforja na sredini vozišča. Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo prepolovilo.

Voznik, ki izhaja iz Novega mesta, in prav tako 20-letni sopotnik na zadnjem sedežu, sicer državljan Srbije, sta na kraju dogodka umrla. Drugi sopotnik na zadnjem sedežu, 19-letni državljan Srbije, je bil hudo telesno poškodovan in je še danes na intenzivnem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, njegovo stanje pa je še vedno resno. Četrti potnik v avtomobilu, 19-letnik z območja Tolmina, je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe.

NK Maribor
Damjan Marjanović in Zoran Baljak.