Tihotapljenje migrantov

V tovornjaku se je skrivalo osem izčrpanih Afganistancev

G.G.
2. 8. 2016, 11.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ko so policisti včeraj pogledali v priklopni tovornjak, ki je bil parkiran na Vodovodni ulici v Mariboru, so zagledali osem povsem izčrpanih moških.

PU Novo mesto
Fotografija je arhivska.

Vsi so bili državljani Afganistana, stari od 16 do 36 let, in vsi brez ustreznih dokumentov. V Slovenijo jih je pretihotapil 59-letni turški voznik tovornjaka. Namenjeni so bili v Nemčijo in Francijo, za svojo pot iz Afganistana pa so plačali med 1000 in 2000 evrov.

Izčrpanim prebežnikom so policisti zagotovili prehrano in vodo, en pa je zaradi dehidriranosti potreboval tudi zdravniško pomoč. Policisti so prebežnikom vročili plačilne naloge, mladoletnika so se usmilili, nato pa so vse predali hrvaškim varnostnim organom.

Begunci iz Osilnice v azilnem domu

Tujci, ki so jih policisti v ponedeljek izsledili v Osilnici, so medtem zaprosili za azil in so bili po končanem postopku nastanjeni v azilni dom. Enega so zaradi zdravstvenih težav odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Policisti so v ponedeljek tudi ustavili voznika iz Srbije, ki ga sumijo, da je omenjene tujce pripeljal v Slovenijo.