Navijaško nasilje

VIDEO: Kri in razbitine po spopadu slovenskih in slovaških navijačev

R.T.
21. 7. 2016, 12.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Slovenci se menda niso pustili presenetiti domačinom in so med obiskom lokala imeli ves čas nekoga na straži, poroča slovaški medij.

HooligansTV/Twitter
Nasilje v slovaški Žilini.

Včerajšnjo povratno nogometno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med NK Olimpija in slovaškim prvakom Trenčin je (znova) zaznamovalo nasilje. Tokrat so se spopadli navijači slovaškega kluba Žiline (ne Trenčina) in navijači Olimpije. Skupini imata namreč neporavnane račune izpred treh let in tekme med kluboma.   

Po poročanju slovaških medijev je bil spopad pričakovan tudi zaradi zapletov pred prvo tekmo med Olimpijo in Trenčinom v Ljubljani. Poročali smo o incidentih v središču Ljubljane in o tem, da so policisti avtobus z navijači vrnili na državno mejo, včeraj pa so po Žilini po zraku leteli kamni in bakle ter so pele pesti.

Slovenci z organizirano stražo

Portal sport24.aktualne.atlas.sk je ob tem zapisal, da je bilo jasno, da so Slovenci na Slovaško pripotovali s strahom pred povračilnimi ukrepi. Fotografirali so skupino 30 navijačev pred tekmo, ki so imeli organizirano "stražo", medtem ko so jedli pico in pili pivo v lokalu. Eden od njih je bil namreč ves čas na straži, da bi lahko ostale opozoril pred morebitnim napadom Slovakov. 

Pred tekmo pa je na ulici res prišlo do navijaškega spopada, poroča sport24.aktualne.atlas.sk. Domačini so bili nad prizori nasilja, ko je po zraku letelo kamenje, bakle, skupini pa sta si izmenjevali udarce in brce, zgroženi. Upokojenec je pripomnil: "To nima nobene zveze z nogometom." Policija se je odzvala (pre)pozno, ko je bilo spopada že konec, ob tem še opozorijo v slovaškem mediju. Nadaljujejo, da je bilo na ulicah mogoče opaziti nekaj madežev krvi, slabo pa so jo odnesli tudi oglasni panoji v steklo, saj so končali v razbitinah. 

Navijači Olimpije naj bi nato proslavljali "zmago" nad navijači Žiline ter odkorakali do nogometnega stadiona, kjer se je dejansko odvijala tekma, po kateri se je Olimpija kljub zmagi poslovila od lige prvakov.