Ključna priča

Papagaj videl umor in spregovoril?

G.G.
3. 6. 2016, 14.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policisti v Michiganu še po letu dni niso razvozlati umor Martina Durama. Je bil priča umoru papagaj, ki je nedavno spregovoril? V legendarni televizijski seriji Twin Peaks je bil ptič Waldo priča umoru Laure Palmer. Da ne bi povedal preveč, ga je brutalni Leo Johnson ustrelil.

Wood TV
Papagaj Bud rad ponavlja sočne kletvice.

V mestecu Ensley v ameriški zvezni državi Michigan je bil lani umorjen 45-letni Martin Duram. V sosednji sobi so policisti našli njegovo ženo Glenno, ki je bila ustreljena v glavo. Mislili so, da je mrtva, a se je izkazalo, da je le hudo poškodovana.

Kriminalisti so sestavili teorijo, po kateri je glavna osumljenka za umor Martina njegova soproga, ki naj bi zatem poskušala storiti samomor. Ko je okrevala po poškodbi, je očitke odločno zavrnila in policisti so ostali praznih rok.

Martinovi starši so nezadovoljni. Zahtevajo, da policija najde osumljenca in tožilstvo spiše obtožnico. Kot nov dokaz so policiji ponudili hišnega ljubljenčka – papagaja Buda, ki naj bi bil priča umoru. »Prekleto, ne streljaj (Don't f***king shoot),« spregovori papagaj na posnetku, ki so ga poslali policiji. 

Bud naj bi si po navedbah Martinove matere hitro zapomnil izrečene besede, še posebej tiste bolj umazane, sočne in izrečene v prepiru. Skratka, starši umorjenega menijo, da je bil ptič v istem prostoru z morilcem, zato bi ga bilo treba zaslišati in njegovo pričanje upoštevati kot dokazni material.