Črna kronika

To je morilec, ki je zakuhal tragedijo, o kateri govori vsa Slovenija

R.T.
8. 4. 2016, 12.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Te dni se del javnosti ubada z vprašanjem usode dveh dečkov, ki ju je center za socialno delo po smrti matere napotil v rejništvo. Za dramo pa je v prvi vrsti kriv oče dečkov, 46-letni Romeo Bajde.

Facebook
Romeo Bajde naj bi po smrti Lidije s svojim odvetnikom pritiskal na CSD, naj otroka čimprej odvzamejo in odpeljejo v rejniško družino.

Facebok
Teresa Škratove pijane kleti na Ravnah pri Šoštanju, ki sta jo Bajde in Škratkova najela novembra lani.

Zgodilo se je v prazničnih dneh, konec decembra lani, ko sta se Romeo in njegova partnerica Lidija Škratek v poznih urah vračala s koncerta v velenjski Rdeči dvorani. Na poti domov sta se sprla in Romeo, ki je bil znan kot vzkipljiv in izjemno ljubosumen človek, je izgubil nadzor nad sabo. V bližini vrtca Najdihojca jo je večkrat udaril po glavi, jo zadavil, truplo naložil v prtljažnik avta, skočil domov in spisal opravičilo na facebooku, nato pa nesrečno Lidijo odpeljal do zdravstvenega doma.

Romeo je bil nasilen moški. Lidija se je morala pred njim zaradi groženj večkrat zateči v varno hišo, prijavila ga je celo policiji, a se je nekako vedno vrnila k njemu. Njuni znanci so v dnevih po zločinu povedali, da je bilo le vprašanje časa, kdaj bo prišlo do tragičnega dogodka.

Pretepel je celo pričo na sodišču

Romeo pa je bil tudi star znanec policije. Izstopa primer iz leta 2006, ko je na velenjskem sodišču povzročil večji incident. Kot obdolženi se je spravil na eno od prič in jo močno pretepel.