Črna kronika

Bombni napad na Casablanco

M.K./STA
3. 4. 2016, 12.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V hiši na Cankarjevem nabrežju v Ljubljani je danes zjutraj odjeknila eksplozija, v kateri ni bilo ranjenih, je pa poškodovala poslovni objekt poleg lokala Casablanca.

Google Street View
V eksploziji na srečo ni bilo poškodovanih.

Na policiji so pojasnili, da so jih nekaj minut pred peto uro obvestili o poku v objektu na Cankarjevem nabrežju. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili so ugotovili, da je za zdaj še neznani storilec skozi zračnik vhodnih vrat poslovnega objekta, ki ni v obratovanju, odvrgel eksplozivno sredstvo, sledila je eksplozija. Pri tem je poškodovalo zračnik in steklo vhodnih vrat.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin dogodka v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Lokal Casablanca naj bi že dolga leta od ljubljanske mestne občine najemal ključni akter afere Balkanski bojevnik Dragan Tošić, ki je v preteklosti že bil tarča bombnega napada.

Po skoraj šestih letih od spektakularne policijske akcije, v kateri so razbili domnevno eno največjih mamilarskih združb pri nas, se afera Balkanski bojevnik v ponedeljek vrača na sodišče.