Črna kronika

Verižno trčenje na primorski avtocesti: prvemu večjemu naletu več kot 50 vozil so sledili še trije manjši naleti

G.G.
30. 1. 2016, 15.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nekaj po 14. uri se je v gosti megli med priključkoma Senožeče in razcepom Nanos pripetila huda prometna nesreča. Po podatkih sežanskih gasilcev udeleženih okoli 70 vozil, med njimi tudi tovorna vozila in avtobus. Zadnji podatki policije govorijo o štirih mrtvih in okoli 30 poškodovanih udeležencih nesreče.

promet.si
V času nesreče je bila vidljivost zelo slaba.

Do verižnega trčenja vozil na primorski avtocesti med priključkom Senožeče in razcepom Nanos proti Ljubljani je prišlo okoli 14. ure. Prometni nesreči so botrovale slaba vidljivost zaradi megle, neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja.

Ugotavljanje podrobnih okoliščin prometne nesreče se nadaljuje, po dosedanjih ugotovitvah pa so prvemu večjemu naletu več kot 50 vozil sledili še trije manjši naleti. Po nekaterih neuradnih podatkih naj bi manjši naleti terjali še peto smrtno žrtev. Reševalci poškodovane vozijo v ljubljanski univerzitetni klinični center ter v izolsko in šempetrsko bolnišnico.

Vodja kirurškega urgentnega bloka ljubljanske kirurške klinike Anže Kristan je v izjavi za medije pojasnil, da so doslej sprejeli sedem poškodovancev. Ali so med umrlimi in poškodovanimi tudi tuji državljani, še ni znano.

Avtocesta je še vedno zaprta v obe smeri. Za osebna vozila priporočajo uporabo regionalne ceste Senožeče-Razdrto in obratno, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Posledično je zaprta tudi hitra cesta Vipava-razcep Nanos v smeri Kopra in Ljubljane. Priklopnike in polpriklopnike, ki so namenjeni proti Kopru, izločajo pri Postojni.

Pri odstranjevanju posledic nesreče sodeluje tudi skoraj 70 gasilcev.

promet.si
Avtocesta je zaprta v obeh smereh.