Črna kronika

VIDEO: Policist streljal na psa, zadel pa mati 3-letnega otroka

G.G.
22. 12. 2015, 13.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policist Jesse Hill iz Burlingtona v ZDA je 6. januarja letos posredoval pri družinskem sporu. Ko je prišel do stanovanjske hiše, se je znašel sredi prepira med možem in ženo.

Facebook
Autumn Steele

Mož je korakal od hiše, v rokah pa je držal triletnega otroka. Njegova žena, 34-letna Autmn Steele, ki je komaj prejšnji dan prišla iz pridržanja zaradi nasilja nad možem, je stekla za njim in kričala: »Mojega otroka ima!«. Policist Hill je v tem trenutku vključil kamero. Slišati je, da obema veli, naj se ustavita, ženski pa reče, naj pridrži psa, ki se potika nekje v bližini. Nato je slišati dva strela.

Izkazalo se je, da je policist Hill nameril na psa, a mu je spodrsnilo na zasneženem pločniku, ob padcu pa je nehote ustrelil žensko. Autumn so odpeljali v bolnišnico, kjer je umrla za posledicami poškodb.

Hill je kasneje razložil, da je meril na nemškega ovčarja, ki da ga je želel ugrizniti. Njegovi verziji je z razumevanjem prisluhnilo tožilstvo, ki je ocenilo, da ni razloga za kazensko ovadbo. Policija v Des Moinesu je pred dnevi z javnostjo delila tudi posnetek tragičnega dogodka, policist Hill pa se lahko vrne v službo.