Črna kronika

Na sodišče ni prišel nag

mr
8. 12. 2015, 16.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Danes je na zatožno klop celjskega okrožnega sodišča sedel Ivan Robežnik, obtožen velike tatvine v sostorilstvu z Edinom Lulićem in Asmirjem Sulejmanovičem.

Facebook

Družba se bo na predobravnavnem naroku lahko izjasnila o krivdi, Robežnik pa je pred dnevi v pismu uredništvu zagrozil, da bo na obravnave hodil nag.

Razlog? Predolgo čakanje na »zobarja« v priporu, pa še kuhar včasih preprosto pozabi nanj in njegovo strogo dieto, ki jo ima predpisano zaradi čira ne želodcu.

»Ko me je bolel zob, sem čakal od štiri do deset dni, da so me peljali ven, v tem času sem pojedel škatlo tablet; zame je to povsem nečloveško, to se mi je zgodilo že večkrat,« je zapisal. In nadaljeval: »Zdaj pa vas jaz vprašam. Če vas boli zob, greste po mojem mišljenju takoj k zobarju, jaz pa ne morem, ker sem v priporu, in počutim se kot pes.«

Staremu znancu organov pregona in sodišč grozi do 5 let zapora.

Poklicala nas je Robežnikova mama

Včeraj pa nas je na uredništvo poklicala njegova mama Gordana Robežnik in nam sporočila dobro novico: njen sin je prišel do zobarja, zato v hram pravice ni odšel v adamovem kostumu. Kakorkoli. Obdolženim za očitano kaznivo dejanje grozi do pet let zapora.