Črna kronika

VIDEO + FOTO: Ogledali in posneli smo kraj letalske nesreče

STA / Sašo Avramovič
4. 12. 2015, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Policija bo danes nadaljevala ogled kraja strmoglavljenja manjšega letala na območju Mengša, v katerem je v četrtek umrl avstrijski pilot. Pridružil se jim bo tudi preiskovalec letalskih nesreč, saj okoliščine in vzrok strmoglavljenja letala še preiskujejo, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Miha Veider

Kontrola zračnega prometa je v četrtek okoli 19. ure obvestila Policijsko upravo Ljubljana, da je manjše letalo strmoglavilo nekje na območju Mengša. Na kraj so takoj napotili več gasilskih društev in policiste. Razbitine letala so našli okoli 21. ure v bližini kraja Pristava, nahajale so se na razdalji približno 100 metrov. Na kraj so napotili tudi enoto za iskanje oseb s psi. Policisti so zavarovali širše območje najdbe razbitin letala in pričeli z ogledom. V bližini razbitin so našli truplo, katerega identiteta še ni potrjena.

Miha Veider

Po do sedaj zbranih podatkih so ugotovili, da je strmoglavilo manjše štirisedežno potniško letalo piper aircraft, ki je letelo na relaciji Dunaj-Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Nekaj pred 19. uro je letalo priletelo na območje Mengša, kjer je pilot kontrolo zračnega prometa obvestil o težavah, nato pa z letalom strmoglavil po strmem gozdnatem območju v bližini kraja Pristava. Na krovu letala naj bi bil samo pilot, državljan Avstrije.

Miha Veider

Policisti so ogled v zgodnjih nočnih urah prekinili in ga bodo nadaljevali danes skupaj s preiskovalcem letalskih nesreč iz sektorja za preiskovanje letalskih nesreč na ministrstvu za promet in infrastrukturo.

Miha Veider

arhiv Svet24
Našli so truplo avstrijskega pilota in njegovega psa.

Miha Veider