Črna kronika

Ano je posilil in ubil

Sašo Avramovič
18. 10. 2015, 20.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nedeljsko jutro. Tako kot vsak dan se je sosed iz ulice bratov Radić v hrvaški Pitomači tudi tokrat odpravil proti hiši 76-letne Ane L. Jutranja kava je bila namreč njun vsakodnevno ritual. Vhodna vrata v hišo so bila odprta, možakar jo je poklical, a se ni odzvala.

Arhiv Svet24

Vse skupaj je moški preveril tudi pri sosedu. Nihče je tega jutra ni videl. Bilo jim je sumljivo, saj je bila, kot opisujejo meščani, dobrodušna starka in ne bi odšla nikamor, ne da bi to nekomu povedala. Potem so poklicali njenega sina, ki tudi sam ni vedel, kje je mati. Prihitel je do njene hiše in vstopil, da bi preveril, kaj je z njo. Naletel je na šokanten prizor – v sobi je ležala mrtva Ana. Kmalu zatem je bila hiša polna policistov in preiskovalcev, ki so ugotovili, da je bila ženska umorjena, še pred tem pa posiljena.

17 let je Anin morilec že preživel za zapahi za umor ženske v hrvaškem Kloštru Podravskem.

Policisti so hitro prijeli osumljenega

Zločin je šokiral prebivalce Pitomače. »Ana je bila dobra kot kruh. Poznala sem jo več kot 50 let in vem, da je vsakomur želela pomagati. Za vse nas je to grozen šok, ne želim pa niti pomisliti, kako je zdaj njeni družini, še posebej njenemu sinu, hčerki in vnuku,« je s solzami v očeh povedala ena izmed Aninih sosed. Modri angeli so zelo hitro razrešili zločin. Pot jih je vodila do štiriinpetdesetletnega moškega iz okolice Pitomače, ki so ga tudi aretirali. Vsi dokazi so bili proti njemu, sam pa tudi ni dolgo zanikal krivde. Vedel je, da Ana živi sama. Dobesedno je vlomil v hišo nesrečne ženice in jo že skoraj na vhodnih vratih začel udarjati po glavi in telesu. »Kje je denar? Daj mi denar,« ji je zabrusil, ko jo je pretepal. Šestinsedemdesetletna Ana mu je predala ves denar, ki ga je imela, a moški s tem ni bil zadovoljen. Nemočno ženico je nato namreč vrgel na posteljo in jo brutalno posilil in tudi medtem naj bi ji zadajal udarce. Po zločinu je mirno odkorakal, Ana pa je nepremična obležala. Umrla je v groznih bolečinah in mukah.

»Verjetno je vedel, da je Ani lani umrl mož in da je sama, zato je to tudi izkoristil.« eden izmed Aninih sosedov

17 let je že preživel v zaporu

Omenjeni štiriinpetdesetletnik naj bi nedavno prišel iz zapora, kjer je za zapahi sedel 17 let, saj je ubil žensko v hrvaškem Kloštru Podravskem. »Zaradi takšnih zločincev bi bilo treba uvesti dosmrtni zapor. Vedeli smo, da je pred časom prišel iz zapora. Videvali smo ga po mestu, z nikomer pa ni želel govoriti. Verjetno je vedel, da je Ani lansko leto umrl mož in da je sama, zato je to tudi izkoristil,« je povedal drug Anin sosed. Moškemu so sicer že odredili pripor, grozi pa mu dolgoletni zapor.