Črna kronika

Poskus roparske tatvine posteljnine

Samo Strel
12. 10. 2015, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10 Koprski policisti so kazensko ovadili 54-letno žensko, ki je v eni od trgovin ukradla za 100 evrov parfumov.

9 Iz hiše na območju Viča v Ljubljani, ki je v fazi obnove, so neznanci ukradli več kosov nove bele tehnike (hladilnik, pečico, štedilnik, napo, pomivalno korito s pipo), iz lope ob hiši pa še delovno orodje (strojni sesalec, mešalec za lepilo in stroj za rezanje ploščic). Lastniki so oškodovani za okrog 4000 evrov.

8 Dolenjski policisti so na pokopališču v Semiču obravnavali vlom v svečomat. Neznanec je z rovarjenjem in krajo povzročil za okrog 200 evrov škode.

Za okrog 100 evrov suhomesnatih dobrot je ukradel Hrvat v neki trgovini v Postojni, a ga je pri tatvini zalotil varnostnik in ga pridržal do prihoda policije.

7 Primorski policisti so prejeli prijavo udeleženca prometne nesreče, ki je pojasnil, da se je vanj na stari cesti od Strunjana proti Belemu križu zaletel voznik taksija in odpeljal naprej. Policisti so v Strunjanu taksi ustavili in ugotovili, da je za volanom 38-letnik iz Sežane, ki nima vozniškega dovoljenja, za nameček pa je vozil pijan (1,04 mg/l). Sledi obdolžilni predlog, avto pa so mu zaplenili.

6 Celjski policisti so v Začretu obravnavali vlom v gostinski lokal, ki ga obnavljajo. Lastnik pogreša bobne, vredne 200 evrov.

5 Na Cankarjevi ulici v Novi Gorici je nepridiprav s parkiranega osebnega avtomobila znamke BMW 320d ukradel logotip vozila.

4 V Baški grapi na Tolminskem so nepridipravi ukradli 20 kubičnih metrov lesa, hlodovine.

3 V Postojni so varnostniki v trgovini prijeli 59-letnega Hrvata, ki je ukradel za okrog 100 evrov suhomesnatih dobrot, in ga pridržali do prihoda policistov. Sledi kazenska ovadba.

2 Triindvajsetletni Ljubljančan je z osebnim avtomobilom vozil od Lucije proti Sečovljam, ko je v Seči zaradi prehitre vožnje v ovinku zletel s ceste in trčil v odbojno ograjo. Pri trčenju je avtu odtrgalo eno kolo, kar pa voznika ni pretirano zmotilo, vožnjo je nadaljeval do odcepa za soline. Alkotest mu je nameril 0,73 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, v avtu pa so bili še štirje sopotniki. Vsi so odklonili zdravniško pomoč. Voznika so policisti pridržali in mu odvzeli vozniško dovoljenje, besedo pa bo dobil tudi pred sodnikom.

1 Na območju Domžal so policisti obravnavali poskus roparske tatvine. Ugotovili so, da je 41-letni moški v trgovini poskušal ukrasti posteljnino, a ga je s prsti v marmeladi zasačil varnostnik in ga povabil v službene prostore. Pri tem se je tat uprl in varnostnika poskušal odriniti z nakupovalnim vozičkom, a brez uspeha. Varnostnik je tatu obvladal in ga pridržal do prihoda policistov. Zoper 41-letnika bodo podali kazensko ovadbo.