Črna kronika

FOTO: V neurju na Azurni obali umrlo 16 ljudi

G.G./STA
4. 10. 2015, 07.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Včeraj zvečer je silovito neurje zajelo francosko Azurno obalo. Francosko notranje ministrstvo je sporočilo, da je v neurju umrlo 16 ljudi, tri pa še pogrešajo. Francoski predsednik Francois Hollande, ki je obiskal prizadeta območja, je opozoril, da število žrtev še ni končno.

Twitter

Na območju Nice in Cannesa so močne nevihte povzročile ogromno težav. Voda je zalila ceste in kleti stanovanj.  Brez elektrike je bilo dopoldne kakih 27.000 gospodinjstev, od tega 14.000 le v Cannesu. Po navedbah gasilcev je poplavljenih več avtokampov na območju, številni turisti pa so se pred vodo zatekli na strehe kamp prikolic. Kakih 500 turistov se je pred neurjem zateklo na letališče v Nici.

Tri žrtve so utonile v domu za ostarele blizu mesta Antibes, ki ga je poplavila reka Brague, ki je prestopila bregove.

Pet ljudi je umrlo, ko so v neurju skušali parkirati svoja vozila na varno, trije pa so utonili v avtomobilu, ki je obtičal v poplavljenem predoru. V znanem letoviškem mestu Cannes je v neurju na ulici umrla starejša ženska, o še eni žrtvi pa poročajo iz avtokampa v Antibesu.

Župan Cannesa Davis Lisnard je pojasnil, da je voda na ulicah mesta segala več kot meter visoko in da je več avtomobilov odplaknilo v morje. "Rešili smo veliko ljudi, zdaj moramo biti pozorni na tiste, ki bi želeli ujmo izkoristiti za plenjenje," je poudaril.

"Zdaj moramo biti hitri, učinkoviti in usklajeni," je ob tem pozval Hollande med obiskom v kraju Biot nedaleč od Cannesa. Prebivalce pa je opozoril, da so razmere na številnih cestah še vedno nevarne, zato jih je pozval k previdnosti.