Črna kronika

Svetovni podvigi: Ni znal pojasniti, kako se je s kolesom znašel na avtocesti

Samo Strel
31. 8. 2015, 17.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Reuters

10 V Jelšah pri Otočcu in Lutrškem selu so nepridipravi ukradli tri pokrove za vodovodne jaške iz nerjavečega jekla. Četrtega jim ni uspelo odnesti, so ga pa poškodovali. Tatovi so skupno naredili za več kot 7000 evrov škode.

9 Neznani storilec je vlomil v trgovino v okolici Lenarta in iz nje odtujil kar okoli 50 mobilnih telefonov različnih znamk. Materialna škoda znaša okoli 20.000 evrov.

8 V Ščedni na Novogoriškem je neznani dolgoprstnež vstopil v leseno barako, v oči pa mu je padla ženska torbica. Poleg te je izmaknil tudi osebne dokumente, gotovino, mobilni telefon in druge predmete, skupaj v vrednosti 500 evrov.

7 Na Kajuhovi ulici v Brežicah je sredi belega dne, okoli enajste ure dopoldne, neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Odnesel ni ničesar, saj ga je pregnal alarm. Z nasilnim vstopom je povzročil za okoli tisoč evrov škode.

6 66-letnemu Mariborčanu se zajtrk ni posrečil. Medtem ko je v ponvi grel olje, je prišlo do izpada električne energije, zaradi česar se je odpravil na rekreativni tek, na olje pa pozabil. Kmalu so pristojni znova vzpostavili električno energijo v omrežju, zaradi česar je olje zagorelo. Požar so pogasili gasilci, škode je za okoli 7000 evrov.

Pozabil je, da greje olje, in se odpravil na rekreativni tek.

5 Novomeški policisti so v Smolenji vasi obravnavali prijavo tatvine nemške ovčarke, stare 12 let, z imenom Lucy. Ovčarka je izginila ponoči, lastnica sumi, da so jo ukradli.

4 Policista sta v Stojncih ustavila 22-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ni bil pripet z varnostnim pasom in ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, odklonil je tudi strokovni pregled, ki mu je bil odrejen zaradi suma, da je vozil omamljen. Ob vsem naštetem pa vozilo ni bilo registrirano, tehnično izpravno in obvezno zavarovano ter je bilo označeno z registrskima tablicama, ki pripadata drugemu vozilu. Tudi pnevmatike so bile obrabljene in neustrezne. Za nameček so policisti v vozilu našli doma izdelano hladno orožje.

3 Policisti so pri Čatežu ob Savi ustavili 58-letnega kolesarja iz Brežic. Nanj so opozorili vozniki, ki so se peljali po avtocesti. Kaj je počel na avtocesti, ni znal točno pojasniti. Policisti so mu napisali plačilni nalog za 150 evrov.

2 Policisti iz Dolenjskih Toplic so opazili osebni avtomobil Renault Clio, ki je imel spredaj in zadaj nameščeni različni, ukradeni tablici. Voznika so kljub izmikanju ustavili v Starih Žagah. Pri tem so ugotovili, da za volanom ne sedi več 47-letni voznik, ki so ga opazili prej, ampak njegov 15-letni sin, v vozilu pa je bilo skupaj osem oseb, najmlajši je imel tri leta. Za 47-letnika sledi kazenska ovadba, skupaj s sinom pa so ju policisti povabili na zaslišanje.

1 Policisti so intervenirali v avtokampu v Izoli. Še ne 14-letni državljan Slovenije je pijan pozival k pretepu drugo osebo ter brcal v parkirani osebni avtomobil. Ob prihodu policistov je zbežal, vendar ga je policist dohitel in prijel. Jabolko očitno res ne pade daleč od drevesa, saj sta takrat pristopila otrokova starša, ki sta prav tako pijana začela žaliti policista. Ob prihodu dodatne patrulje so se člani družine umirili. Staršem so izdali plačilna naloga.