Črna kronika

Kradla gorivo, pijana divjala po avtocesti in ogrožala druge voznike

G.G.
31. 8. 2015, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ko so gorenjski policisti včeraj zvečer na bencinskem servisu na avtocesti opazili dva avtomobila, ki sta po točenju goriva pospešeno odbrzela proti Kranju, so takoj posumili, da sta voznika kradla gorivo.

PU Kranj
Policisti so pojasnili, da je bil najbolj ogrožen najmanj en voznik, ki je pri  gasilskem  domu v Zgornjem Brniku v izogib čelnemu trčenju s VW golfom zapeljal celo na dvorišče.

Eden izmed avtov, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice, je mimo policistov v civilnem avtomobilu zapeljal celo čez pločnik ob restavraciji na bencinskem servisu Voklo.

Sum se je hitro izkazal za utemeljen, saj sta voznika med vožnjo nevarno prehitevala in ogrožala ostale voznike. Policisti so zato z nevarnim zasledovanjem prenehali, o dogodku pa so takoj seznanili še druge patrulje, ki so na Spodnjem Brniku hitro izsledile enega od avtomobilov.

V »igri« je bil še drugi tatič, voznik starejšega  VW  golfa. Ustavljali so ga s sireno in modro lučjo, kar voznik ni upošteval. Še več, proti Zalogu je vozil nevarno,  nekontrolirano je prehiteval vozila pred  seboj, ostali vozniki pa so mu zato umikali s ceste. Med nevarno vožnjo je voznik trčil tudi v službeni avtomobil policistov, kar pa ga ni ustavilo.

PU Kranj

Ujel se je v past

Pri Cerkljah pa so ubežniku nastavili past. Nastavili so »stingerje«, ki jih je voznik prevozil. Zaradi  izpraznjenih pnevmatik je moral upočasniti, policisti pa so ga po krajši vožnji varno ustavili. Na avtomobilu so bile nameščene ukradene registrske  tablice,  voznik pa je vozil krepko pijan, saj je imel v izdihanem zraku 0,86 mg/l alkohola.

Bežal z ugasnjenimi lučmi

Kasneje so kranjski policisti izsledili tudi drug avtomobil, šlo je belo seat cordobo, na katerem so bile prav tako nameščene ukradene registrske tablice LJN8-10N. Voznik tega avtomobila je bežal z ugasnjenimi lučmi, pri Brniku pa je v križišče zapeljal v rdečo luč.

Oba voznika bosta obravnavana zaradi tatvine in nevarne vožnje v prometu, prosimo  pa  vse, ki so se tema dvema avtomobiloma umikali, naj se čim prej javijo policiji na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

PU Kranj