Črna kronika

VIDEO: Iz grobnice potegnili nosečo najstnico, pokopano živo, ampak ...

R.T.
26. 8. 2015, 09.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

»Mrtva« noseča najstnica se je zbudila v krsti dan po pogrebu. Njeni obupani klici so k sreči dosegli njenega moža.

Youtube.com

16-letna Neysi Perez je bil tri mesece noseča, ko se je sredi noči nezavestna zgrudila v La Entradi na zahodu Hondurasa, potem ko se je odpravila proti zunanjem stranišču. Zgrudila naj bi se zaradi napada panike, ki ga je doživela, ko je zaslišala strele. Najstnica se je menda začela peniti okoli ust, zato so njeni starši poklicali duhovnika, saj so bili prepričani, da so jo obsedli zli duhovi. Eksorcizem ni bil uspešen – ko se je dekle tri ure pozneje znašlo v bolnišnici, je bilo razglašeno za mrtvo.

Zdravniki menijo, da je napad panike morda začasno zaustavil srce 16-letnice. Možno je tudi, da je utrpela nenadno začasno izgubo moči v mišicah, kar običajno sprožijo močni čustveni dražljaji, kot sta stres ali strah.

Polni upanja

Rudy Gonzales je dan po pogrebu obiskal grob svoje pokojne žene, Neysi Perez. V tistem je iz betonske grobnice na pokopališču zaslišal zamolke klice in udarce ob beton. Lokalni televizijski postaji je povedal: »Bil sem nesrečen, ker sem tako iznenada izgubil svojo ljubezen. Ko pa sem dal roko na njen grob, sem zaslišal udarce in njen glas. Klicala je na pomoč. Nisem mogel verjeti – v grobu je bila že en dan, a sem vseeno bil poln upanja.« Njene klice je slišal tudi eden od uslužbencev pokopališča, Jesus Villanueava.»Sam sebe sem prepričal, da zvoki prihajajo od nekje drugje. Nikoli si ne bi mislil, da je bil nekdo živ v tisti grobnici.« Rudy je nemudoma zbral družino – ko so Neysi končno potegnili iz razbite grobnice, so jo kar v krsti odpeljali v bolnišnico v San Pedro Suli. Zdravniki so jo sicer poskušali oživiti, a so vse preiskave pokazale, da je bila klinično mrtva. Njeni družini tako ni preostalo drugega, kot da jo vrnejo na pokopališče.

Twitter

Krivi so zdravniki

Umrla naj bi zaradi pomanjkanja kisika v krsti, v kateri se je prebudila. »Ko smo je potegnili na plano, je bila še topla, začutila sem tudi njen srčni utrip,« je povedala njena sestrična Carolina Perez.»Imela je praske po obrazu in prstih.« Njena mama MariaGutierrez krivi zdravnike, ki so prehitro odpisali njeno hčerko. »Rekli so, da je mrtva, čeprav je bila videti živa. Bila je normalne barve in brez vonja – zdelo se je, kot da je v zares globokem spancu.« Užaloščena mati je resnično upala, da je dobila nazaj svojo hčerko.