Črna kronika

Zakaj nista sprejela milijon evrov in sta raje umorila 17-letno Anneli?

G.G.
19. 8. 2015, 13.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Po najdbi trupla ugrabljene in umorjene 17-letne Anneli, nemški mediji ugotavljajo, zakaj ni prišlo do srečnega konca – plačila odkupnine in izpustitve najstnice.

Facebook

Premožna starša 17-letnega dekleta sta bila pripravljena plačati 1,2 milijona evrov. Naredila bi vse, da bi se njuna hčerka varno vrnila domov v Meißen na Saškem.

Anneli so ugrabili v četrtek popoldne, zvečer pa sta ugrabitelja navezala prvi stik s starši. Zahtevala sta dober milijon evrov. Starši so poklicali policijo in bili pripravljeni na zamenjavo denarja za hčerko.

V petek so se še trikrat slišali po telefonu. Ugrabitelja sta zahtevala nakazilo na račun v tujini, po informacijah Bilda v Malezijo.Ugrabitelja bi morala sporočiti le še številko bančnega računa, a tega nista storila, zato starši niso mogli nakazati denarja.

Verjetno sta ugrabitelja, 39-letni brezposelni kuhar Markus B. in 61-letni trgovec z zlatom Norbert K., ugotovila, da se lahko prek spleta brez dodatnih izpolnjevanj obrazcev, ki bi razkrili njuno identiteto, nakaže le 12.500 evrov (izven EU) in 50.000 evrov znotraj držav v EU. Policija sumi, da sta v trenutku, ko sta spoznala, da ne bosta tako zlahka prišla do denarcev, umorila Anelli. Poleg tega pa je njuna talka najverjetneje videla njuna obraza. Že v petek sta jo tako zadavila s pasom in odvrgla na eni od kmetij v bližini Dresdna.

Osumljenca so prijeli v torek, trenutno pa sta v priporu. Obema so v zadnjih letih propadli podjetji, močno sta se zadolžila in sta posegla po kriminalnem »receptu«, ki pa mu nista bila kos.