Črna kronika

Vsakdanjik policistov. Nasilje, pretepi, vpitje...

T.C.
11. 8. 2015, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Metlika so 10. 8. posredovali zaradi nasilja v družini. Ugotovili so, da je 44-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, v prisotnosti otrok izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo.

Žrtev je žalil, jo zmerjal in jo pretepal. Policisti so žrtve zaščitili, nasilnežu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Izrekli so mu prepoved približevanja ženi in otrokom zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja otroka in surovega ravnanja.

Novomeški policisti pa so včeraj popoldan posredovali zaradi pretepa v stanovanjski hiši v okolici Novega mesta. Ugotovili so, da sta se sprla dva moška. 30-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, naj bi udaril 26-letnega moškega in mu grozil.

Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.