Črna kronika

Brutalno pretepli mladeniča samo zato, ker je Srb

B.K.
28. 7. 2015, 11.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Huligani so z bejzbolskimi palicami na vlaku, stoječem na železniški postaji v Zagrebu pretepli 21-letnega Srba na poti v Slovenijo.

»Ne vem, koliko ljudi me je preteplo, ker sem bil v šoku in vse me je bolelo. Nisem se mogel premakniti in komaj sem govoril.«

»Spal sem, ker je bilo jutro. Vlak se je ustavil na železniški postaji v Zagrebu. Videl sem skupino fantov, ki so v rokah nosili bejzbolske palice. Planili so na vlak in psovali našo srbsko mater. Udarjali so mlajše, starejše potnike so pustili pri miru. Pretepi so me s pestmi in palicami, po glavi in po vsem telesu. Videl sem, da so pretepli še nekega fanta iz Rume. Trajalo je celo večnost, nato je nekdo nenadoma zavpil: 'Policija!' in vsi so se razbežali,« je za srbski portal Blic povedal 21- letni J. G. 

Nekateri napadalci naj bi na jaknah nosili insignije z napisom »Bad Blue Boys«. Gre za navijaško skupino zagrebškega nogometnega kluba Dinamo.

J.G. je zdravniško pomoč poiskal v Ljubljani, saj ga je policist, ki je obravnaval njegov primer, pustil na vlaku, ki je nato krenil proti slovenski meji. Na ljubljanski železniški postaji, kjer ga je čakal oče, se je zgrudil in začel bruhati kri. Po dveh dneh je bil na lastno prošnjo premeščen v klinični center v Vojvodini.

Zdravljenje v Ljubljani ga je sicer stalo 2.500 evrov, v Vojvodini pa je bil do včeraj trikrat lasersko operiran na očesu, saj mu je zaradi sile udarca počila mrežnica.

»Preprosto ne razumem, zakaj nisem [v Zagrebu] prejel zdravniške pomoči, saj sem bil ves krvav in potolčen,« je še dejala žrtev.