Črna kronika

Slavko Ivančič se bori za življenje

Sonja Javornik
11. 7. 2015, 07.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pevec z enim najbolj prepoznavnih glasov pri nas, Slavko Ivančič, je v četrtek zvečer doživel težko prometno nesrečo. Bo prijetno hripavi glas, ki nas je, tudi v zasedbi Faraoni, navduševal nekaj desetletij, lahko še kdaj pel – to je zdaj vprašanje, saj je glasbenik v umetni komi, s hudimi poškodbami glave.

M24.si

V četrtek pozno popoldne je Slavko s svojim skuterjem pripeljal v krožišče pred lucijsko pošto, kjer se je vanj z osebnim avtomobilom zaletel 79-letni italijanski voznik, ki je izsilil prednost. Slavko je bil na svojem motorju močno izpostavljen, tako da se ni mogel izogniti hudim poškodbam, ko je trčil v levi zadnji del avtomobila in izgubil nadzor nad dvokolesnikom. Takoj po nesreči so ga odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ga spravili v umetno komo.

Včeraj je imel slikanje glave in kup drugih preiskav, vendar še ni uradnih informacij, kakšni so rezultati. Seveda upamo in držimo pesti, da si Slavko čim prej opomore, navsezadnje je že leta 2007 dokazal, da je trdoživ, ko je brez resnih posledic preživel kap. »Takoj bo bolezni sem bil res prestrašen, zdaj, ko so se stvari umirile, veliko bolj urejeno živim. Skratka, držim se navodil moje zdravnice, ki je dejala: ‘Najprej si ti, potem vsi ostali ...’ Spremenil sem kar cel pogled na svet okrog sebe. Negativcev in negativnih mislih ni več …« je povedal kmalu po tej preizkušnji.

Radio Capris

60-letni Slavko, ki je glasbeno pot začel pred dobrimi štirimi desetletji in je navduševal tako sam kot v različnih zasedbah, med katerimi sta najpomembnejši Bazar in še vedno delujoči Faraoni, je še na nedavnem festivalu Melodije morja in sonca s svojo pozitivno energijo navdušil vse prisotne. »Biti umetniški vodja je veliko priznanje, sploh po festivalu in vseh odzivih,« je povedal po prvem festivalu MMS, kjer je sodeloval v vlogi organizatorja.

Nesreča Slavka Ivančiča pa seveda vse, ki spremljajo slovensko pop sceno, takoj spomni na nesrečo Mirana Rudana pred 16 leti, saj se je tudi on vozil z motorjem, tudi vanj so se zaleteli, tudi njegova nesreča je bila poleti in prav tako na slovenski obali! Miran se je takrat s prijateljem vozil na motorju, potem pa se je vanju zaletel voznik avtomobila.

Mediaspeed

Kot Slavko zdaj je bil tudi Miran brez pločevinastega oklepa naokrog tako izpostavljen, da je utrpel hude poškodbe glave. Tudi Miran je bil nekaj časa v komi, potem pa si je opomogel. Bilo je hudo, saj je malo pozabil govoriti in brati, čeprav se je potem hitro spet naučil, a je imel še nekaj časa težave, ker je pozabljal besede. A vse to je zanemarljivo v primerjavi s tem, da je lahko spet pel in da je pravzaprav kar kmalu po nesreči spet stal na glasbenih odrih.

Zdaj torej vsi ljubitelji skladb, kot so Dober dan, Portorož 1905, Mi ljudje smo kot morje, Kar je res, je res, Črta (vse naštete skladbe so dobile 1. nagrado na festivalu MMS!) in številne druge, stiskajo pesti z željo, da bi Slavko uspešno premagal težko preizkušnjo in se čim prej vrnil na odre ter v krog družine, kjer je v zadnjem času še posebej užival v vlogi dedka.

Facebook