Črna kronika

Od Žirovnice do Radovljice z mercedesom teroriziral preostale voznike

G.G.
30. 5. 2015, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Prometni policisti so danes v Radovljici obravnavali predrznega voznika, ki je na več mestih od Žirovnice do Radovljice in tudi v obratni smeri s svojo vožnjo ogrožal udeležence v prometu.

PU Kranj

Policisti so postali pozorni na voznika, ko so okoli 11.50 sprejeli klic priče, da moški s sivim avtomobilom Mercedes C kranjskega registrskega območja, na cesti od Lesc do Žirovnice, zelo nevarno prehiteva, vozi nekontrolirano in večino časa uporablja celo cesto. Vozniki so se mu zato morali umikati, nekateri po podatkih priče celo s ceste, so sporočili s PU Kranj.

Policisti so voznika nekaj minut kasneje izsledili v Žirovnici, ko se je že peljal nazaj proti Radovljici in takoj potrdili navedbe o nevarni vožnji. Izkazalo se je, da voznik res vozi po obeh straneh ceste, na nekaterih odsekih zelo počasi, ponekod pa zelo hitro.

Po več poskusih so voznika ustavili ob 12.10 na regionalni cesti pred Radovljico. Voznik ni bil pod vplivom alkohola, odrejen pa je bil strokovni pregled in seveda prepovedana nadaljnja vožnja.

Ker glede na nekaj poškodb na voznikovem mercedesu obstaja velika verjetnost, da je med ‎vožnjo s kom trčil, policija prosi voznike, da naj morebitno srečanje s tem voznikom čim prej javijo policiji na številko 113, ostale priče te nevarne vožnje pa pozivajo, naj podatke sporočijo na 113 oz. na anonimni telefon 080 1200.