Črna kronika

Slovenske ceste vzele življenje mladega motorista

STA/J.P.
20. 5. 2015, 07.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V torek ob 18.20 se je na glavni cesti Kočevje-mejni prehod Petrina, v bližini naselja Dren, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 22-letni voznik motornega kolesa, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Thinkstock

Nesreča se je zgodila, ko je 55-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Novih Sel proti Fari. Ko je pripeljal do križišča za naselje Colnarji je zavil levo, pri tem pa je vanj trčil 22-letnega voznika motornega kolesa, ki je pripeljal v nasprotni smeri. Voznik motornega kolesa je bil pri tem tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 93 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 25 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 60 kršitev javnega reda in miru ter 115 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 39-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršiteljev. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so pridržali enega voznikov in zasegli pet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 49 tatvin, 27 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, devet ponarejanj denarja, pet kaznivih dejanj nasilja v družini, tri kazniva dejanja grožnje in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb in po eno kaznivo dejanje ponarejanja listin ter drzne tatvine.