Črna kronika

Pedofilski župnik zlorabljal dečke

Č.K.
24. 4. 2015, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Kljub temu da je Katoliška cerkev iz župnije na jugu Italije zaradi spolnega napada odslovila župnika, je ta nadaljeval svoje sprevrženo početje.

Arhiv Svet24

Katoliška cerkev je župniku z juga Italije že leta 2012 prepovedala stik z otroki, a ker prepovedi ni upošteval, ga je nekaj mesecev pozneje iz Cerkve odslovila. O domnevnih nečednostih župnika, ki naj bi 11-letnega dečka prisilil, da ga seksualno zadovolji, pa ni obvestila pristojnih organov.

A sprevrženec se je včlanil v lokalni nogometni klub, kjer je nadaljeval s svojim sprevrženim početjem, vse dokler ga starši enega izmed mladih nogometašev niso prijavili policiji. Kot so zaupali policistom, je nekdanji župnik njihovega sina večkrat seksualno zlorabil in z obljubami o igranju za neki nogometni klub od dečka izsilil njegove gole fotografije.

Organi pregona so prijavo vzeli z vso resnostjo. Pri domnevnem zlikovcu so konec leta 2014 opravili hišno preiskavo, kjer so našli več pedofilskih posnetkov in na stotine fotografij mladoletnih dečkov. Prav tako je prišlo na dan, da so nekdanjega župnika v preteklosti že preiskovali, a se je takrat zaradi pomanjkanja dokazov uspel izmuzniti. A tokrat je drugače, na podlagi indicev in zaseženih predmetov je preiskovalni sodnik osumljencu odredil pripor. Zaradi spolne zlorabe mladoletne osebe in posedovanje pedofilskih slik mu grozi večletna zaporna kazen.