Črna kronika

Janša: Obtožbe se bodo razblinile, kot "prdec" iz Murgel!

STA/B.K.
16. 4. 2015, 11.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Včeraj smo že poročali, da specializirano državno tožilstvo prvaku SDS Janezu Janši ne uspe vročiti vabila na narok, na katerem bi mu predstavili ugotovitve finančne preiskave zoper njega in še nekatere. Zaradi tega tožilstvo nima podlage za vložitev tožbe za odvzem premoženja nezakonitega izvora.

STA

Po poročanju POP TV naj bi namreč tožilstvo pri Janši ugotovilo za več kot pol milijona evrov premoženja nepojasnjenega izvora. Pri vročanju pa naj bi prišlo tudi do kršitev, zaradi katerih so tožilci proti vročevalcu sprožili predkazenski postopek.

Janša je danes na novinarski konferenci sicer zanikal navedbe o tem, da ni bil dosegljiv za vročitev. Trdi namreč, da mu pošta specializiranega državnega tožilstva z vabilom na narok glede finančne preiskave ni bila vročena. "Imam velike dileme, ali sprejeti okuženo pošiljko, ki prihaja iz hiše korupcije," je še dejal. Po informacijah STA naj bi sicer Janši vabilo dostavili v pisarno.

Janša je v DZ poudaril, da je bilo proti njemu doslej sproženih več kot sto postopkov, vsi pa so na neki instanci padli. "Tako kot bo padla Patria in kot bo padla tudi ta finančna preiskava," je zatrdil.

Glede poročanja, da naj bi se odkrilo pol milijona evrov premoženja nepojasnjenega izvora, pa je Janša poudaril, da celotno premoženje njegove družine ni v tem trenutku vredno pol toliko.

Na afero pa so se odzvali tudi na Twitteju SDS, kjer so med drugim zapisali, da se bodo obtožbe "razblinike, kot prdec iz Murgel!"

Twitter