Črna kronika

Po napadu v Tunisu Rim potrdil štiri smrtne žrtve, Varšava dve

B.K.
19. 3. 2015, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V sredinem terorističnem napadu v tunizijski prestolnici Tunis, v katerem je bilo ubitih najmanj 21 ljudi, od tega najmanj 17 tujcev, so po podatkih italijanskega zunanjega ministrstva umrli štirje Italiji, dva italijanska državljana pogrešajo. Poljska je sporočila, da sta v napadu umrla dva Poljaka, dva pogrešajo.

Reuters

Poljski zunanji minister Grzegorz Schetyna je za poljske medije danes dejal, da je bilo v napadu ranjenih tudi devet članov skupine poljskih turistov. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

"Odvisni smo od informacij tunizijske strani," je še dejal minister. V času napada na muzej Bardo je bila v stavbi skupina 36 poljskih turistov.

Italijanski zunanji minister Paolo Gentiloni je danes dejal, da identiteta štirih italijanskih državljanov, ki so umrli v napadu, še ni znana. Potrdil je tudi, da je bilo v napadu ranjenih več italijanskih državljanov.

Italijanski predsednik Sergio Mattarella je napad obsodil. "Italija se ne bo pustila ustrahovati," je dejal. Dodal je, da bo Italija še odločneje nadaljevala svoj boj proti mednarodnemu terorizmu.