Črna kronika

Med koruzo skrival »čike«

mr
9. 3. 2015, 17.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

PU Celje

10. Črnomaljski policisti so prijeli 22-letnika in njegovega še ne polnoletnega lakaja, ki sta v Semiču vlomila v zidanico. Mladeniča sta ukradla dve puški, pištolo, ročno orodje in več zbirk kovancev ter povzročila za okrog 30.000 evrov škode. Sledi kazenska ovadba.

9. Na območju murskosoboške policijske uprave je bil najden bankovec za 50 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen.

8. V Izoli je nekdo vlomil v garažo. Lastnik pogreša 18 steklenic vina, nekaj brezalkoholne pijače in prenosni računalnik. Škode je za okrog tisočaka.

7. Sevniški policisti so na območju Jablanice obravnavali vlom v gospodarski objekt. Lastnik pogreša stiskalnico za grozdje, motorno žago in kompresor. Škode je za okrog 2000 evrov.

6. Smetarji so mariborske policiste obvestili, da so v kesonu s papirjem našli več nabojev, in sicer 25 kalibra 7,65 in pet šolskih nabojev kalibra 7,62.

5. Ajdovski policisti so obravnavali prijavo moškega, ki mu je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom »porisal« prednja in zadnja desna vrata na renault cliu. Škode je za okrog 200 evrov.

4. Metliški policisti so imeli opravka s pijanim 39-letnim voznikom traktorja. Alkotest mu je nameril 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, med postopkom pa je bilo še ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da je vozil neregistriran traktor, ki je bil že pred leti odjavljen iz prometa. Pijanemu kmetu so policisti traktor zasegli, sledil bo obdolžilni predlog.

3. Gorenjski policisti so imeli v obravnavi tujca, ki sta pešačila po avtocesti. Enega so modri angeli zasačili pri Šenčurju, drugega pri Jesenicah, oba pa so poslali na varno in oglobili s 150 evri.

2. Neznani storilec je vlomil v prostore izolskega podjetja in v proizvodni hali razbil pet šip, poškodoval štiri vrata, izpraznil pet gasilnih aparatov, za konec pa je z viličarjem še prebil večja kovinska vrata. Škode je za okrog 3000 evrov.

1. Celjski policisti so na avtocesti v bližini Vranskega obravnavali 22-letnega romunskega voznika tovornjaka, ki je med koruzo tihotapil večjo količino cigaret. Romuna so sicer ustavili zaradi zlomljene stranice priklopnika, zaradi česar je koruza padala na cestišče. Zaradi nepravilno naložene koruze sledi globa, postopek glede tihotapljenja pa so prevzeli uslužbenci finančne uprave.