Črna kronika

Bogat ulov na avtocesti

M.J.
12. 2. 2015, 13.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Novomeška mobilna enota finančnega urada je pri kontroli na avtocesti iz smeri Obrežja proti Ljubljani v nedeljo v treh vozilih odkrila 600-gramski paket marihuane, 20 kilogramov tobaka in 35.000 cigaret. Njihovi mariborski kolegi pa so v ponedeljek v kraju Obrež pri pregledu osebnega vozila našli 30.980 cigaret, so sporočili s Finančne uprave RS.

FURS

Novomeške pristojne službe so v nedeljo na avtocesti iz smeri Obrežja proti Ljubljani pri kontroli ustavile kombinirano vozilo s švicarsko registracijo, ki ga je vozil državljan Srbije. Pri pregledu vozila in prtljage so v odeji našli paket, oblepljen z lepilnim trakom, težak približno 600 gramov. Preliminarni test je potrdil, da gre za marihuano, postopek pa so nato predali policistom novomeške policijske uprave, so zapisali na finančni upravi.

Po njihovih navedbah so na tem avtocestnem odseku isti dan pri pregledu vozila s slovensko registracijo našli tudi 20 kilogramov tobaka, za katerega slovenski državljan, ki je vozil, ni imel ustreznih dokumentov. Tobak so zasegli, zoper voznika pa uvedli postopek o prekršku.

Neprijavljenih 175 zavojev cigaret, v katerih je bilo 35.000 cigaret različnih proizvajalcev, pa so pristojne službe v nedeljo našle pri pregledu kombiniranega vozila z italijansko registracijo, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine. Cigarete so bile v prirejenem prostoru v vozilu, tihotapsko blago so zasegli, zoper voznika pa uvedli postopek o prekršku, so še sporočili s finančne uprave.

Mobilna enota mariborskega finančnega urada pa je po njihovih navedbah v ponedeljek v kraju Obrež ustavila osebno vozilo s srbsko registracijo, ki ga je vozil srbski državljan. Pri pregledu avtomobila so v več skritih in posebej izdelanih prostorih za tihotapljenje našli 155 zavojev oziroma 30.980 cigaret s srbskimi tobačnimi znamkicami. Finančni preiskovalci so vozilo in cigarete zasegli, zoper voznika pa uvedli postopek o prekršku.