Črna kronika

Tragedija: Največji šok je bil, ko so v avtu našli mrtvo Mileno z dojenčkom!

G.G.
5. 1. 2015, 11.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po tragični prometni nesreči v hrvaškem Kninu, v kateri je umrlo pet članov ene družine, si nekateri gasilci še niso opomogli od šoka. Iz avta, ki je prebil ograjo na mostu in zapeljal v ledeno mrzlo reko Krko, so namreč našli pet mrtvih oseb.

Osebni arhiv

V Kninu so danes razglasili dan žalovanja. 

Prometna nesreča se je zgodila v soboto nekaj pred 17. uro. Družina Grizelj se je po nakupovanju vračala iz Šibenika. Za volanom je bil 35-letni Jadran. Ko je pripeljal do mosta pred Kninom je še iz neznanega razloga izgubil oblast nad avtomobilom, prebila ograjo in zapeljal v Krko.

Umrlo je vseh pet oseb v avtu. Jadran, njegova 35-letna žena Milena in njegova 60-letna mati ter dve in pol leti stara hčerka in šestmesečni sinček.

Gasilci, ki so nesrečnike izvlekli iz avta, so pretreseni. »Povsem sem šokiran. Grozljive slike mi ne gredo iz glave,« je za Večernji list dejal 53-letni gasilec Mladen Batić

Grizljevi so znana družina v Kninu. Pred leti so denar služili s picerijo in videoteko, v zadnjem času pa so imeli stojnice na tržnici, ukvarjali pa so se tudi z dostavo hrane.

Arhiv Svet24

Poveljnik gasilske postaje Knin Mladen Jelić je dejal, da je osebno poznal družino, z materjo voznika sta bila tudi sošolca v osnovni šoli. »Naša služba je res težka, a me še nikoli ni tako pretresla. Zaslišal sem hud udarec, naši gasilci, ki so samo okoli sto petdeset metrov od mosta, kjer se je zgodila nesreča, so takoj pohiteli na kraj dogodka, saj so predvidevali, da je nekdo udaril v ograjo na mostu. Prvi je na pomoč priskočil Marijan Ilić, ki je v trenutku nesreče ravno umival avtomobil v bližnji avtopralnici, in skočil v reko. Zatem sta na pomoč priskočila dva gasilca, Mladen Batić in Zoran Bračić, ki sta poskušala pomagati. Najprej so izvlekli dve trupli. Ne morem z gotovostjo trditi, kako so umrli. Vseeno pa lahko po tem, ko smo na kopno izvlekli avtomobil, predpostavimo, da je vozilo udarilo ob nekaj trdega, mogoče tudi ob rob obale. Mogoče je torej, da so na tak način umrli. Ko smo prišli na kraj dogodka, se je vozilo začelo tudi potapljati. Bilo je obrnjeno na streho. Vzrok smrti bi zato lahko bila tudi utopitev. Kakorkoli, treba je povedati, da je Krka izjemno mrzla, saj ima le nekaj stopinj nad ničlo. Kar je zagotovo, je to, da je to tragedija, ki je Knin ne pomni,« je dejal Jelić.