Črna kronika

So profesorja Jamnika zaradi Vidmarja umorili italijanski mafijci?

T.C.
20. 12. 2014, 09.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po napadu na direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika se okoli tragičnega dogodka spleta čedalje več skrivnosti. Jamnik naj bi bil povezan s kemikom Gregorjem Vidmarjem, ta pa naj bi za italijansko mafijo izdeloval eksploziv.

STA

Kdo je torej utišal Janka Jamnika in zakaj?

Zahrbtno umorjeni direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik je po treh dneh boja izgubil bitko za življenje, njegova družina pa je namignila, da za vsem skupaj stoji mafija. Kot kažejo nekatera nova odkritja, naj bi bilo res tako.

V informativni oddaji Danes na Planet TV so poročali, da naj bi sledi vodile do 72-letnega kemika Gregorja Vidmarja, prav tistega, ki je v ljubljanskem Novem Polju ter na samotnem posestvu nad Litijo hranil ogromne količine izredno nevarnih snovi, s katerimi naj bi izdeloval strelivo in eksplozive.

Do zdaj naj bi veljalo, da je šlo v primeru Jamnika za uboj, a nove informacije da je šlo za umor, ki naj bi bil povezan z odkritjem Vidmarjevih skladišč ter njegovih nevarnih in nečednih poslov. Po poročanju Planet TV, naj bi bila Jamnik in Vidmar dobra prijatelja, na nek način pa naj bi bil zaradi njunega znanstva vpleten tudi Kemijski inštitut.

Arhiv Svet24


Sledi delovanja naj bi vodile tudi v sosednjo Italijo, saj naj bi prav Vidmar nelegalno izdeloval eksploziv za italijansko mafijo, Jamnikov inštitut pa naj bi mu pomagal priskrbeti potrebne surovine.

Brutalne Jamnikove poškodbe naj bi kazale na to, da je šlo za profesionalnega in izurjenega strelca, ki naj bi uporabil izjemno tiho, praktično neslišno orožje in da je pri vsej stvari šlo za naročen umor, kot kaže iz tujine. V dneh pred napadom naj bi bili Jamniku grozili s smrtjo, kot poroča Planet TV pa naj bi družini zaupal nekatere želje glede svojega pogreba.