Črna kronika

Po petkovih preiskavah umora Zorice Škrbić trije osumljeni sodno pridržani

STA / T.C.
30. 11. 2014, 13.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Policisti so tri od sedmih oseb, ki jim je bila v petkovih hišnih preiskavah odvzeta prostost, v soboto privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanje odredil sodno pridržanje, neuradno naj bi pridržali dva brata Lipovac. Štirim je bilo pridržanje odpravljeno, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Preiskave so bile povezane z ugrabitvijo in umorom Zorice Škrbić, štirim osebam pa so pridržanje odpravili, ko so prenehali razlogi zanj.

Svet24

Dalibor in Velibor Lipovac naj bi bila zaradi obsežne kriminalne preteklosti stara znanca policistov.

Ljubljanski policisti so v sodelovanju s policisti in kriminalisti Generalne policijske uprave v petek na podlagi odredbe sodišča opravili osem hišnih preiskav na območju Policijske uprave Ljubljana. Kot so pojasnili na policiji, so bile povezane s sumom kaznivih dejanj ugrabitev, mučenja, uboja in pomoči storilcu. Ena od preiskav je potekala na območju ljubljanskega Viča, pri bratoma Veliborju in Daliborju Lipovcu, ki sta bila že večkrat obsojena zaradi izjemno nasilnih kaznivih dejanj.

Kot smo že poročali, so bile preiskave povezane z ugrabitvijo in umorom Zorice Škrbić, partnerke Dejana Vidmarja, enega od obsojenih za rop SKB banke. Po neuradnih, a zanesljivih podatkih, naj bi Škrbičevo konec junija letos v središču Ljubljane ugrabila prav brata Lipovac in jo nato mučila, ter jo proti jutru pustila hudo pretepeno v Podpeči, kjer je poškodbam podlegla. Kdo je bil naročnik ugrabitve in kaj je bil motiv sprevrženega dejanja, zaenkrat še ni znano.