Črna kronika

Prijeli škofjeloškega grafitarja

STA/J.P.
21. 11. 2014, 09.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Škofjeloški policisti so prejšnji teden obravnavali 45-letnega Škofjeločana, ki je utemeljeno osumljen, da je zadnjih nekaj let na škofjeloškem območju na škodo občine in proizvodnega podjetja z grafiti poškodoval več objektov in reklamnih tabel, s tem pa povzročil za več tisoč evrov gmotne škode, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Arhiv Svet24

Okrog 10 osebam je v tem triletnem obdobju tudi grozil z napadom na življenje in njihovo premoženje. Ostra grozilna retorika storilca in grafiti, s katerimi je vzbujal pozornost in povzročal škodo, so bili povezani z varovanjem okolja v Škofje Loki.

Poškodovanje tuje stvari se lahko kaznuje z zaporom do dveh let, grožnje pa z zaporom do enega leta.

Storilec pred obravnavo prejšnji teden ni bil udeležen v kriminalističnih postopkih, nezakonita dejanja pa je izvrševal zelo premišljeno. Njegovo početje so kriminalisti odkrili s klasičnim, vendar intenzivnim zbiranjem obvestil in s poglobljeno analizo prijav. Sodelovali so tudi oškodovanci, ki so kriminalistom sum pomagali utemeljiti s konkretnimi okoliščinami, dodatno pa sum potrjuje še zavarovan material.

Zaradi kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in groženj bo Škofjeločan kazensko ovaden.