Črna kronika

Huligani ubili navijača

G.G./STA
29. 9. 2014, 21.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Grška vlada je danes za prihajajoči konec tedna prepovedala izvedbo vseh športnih dogodkov v profesionalnih ligah. Vzrok je smrt nogometnega navijača, ki je danes podlegel poškodbam po napadu huliganov pred dvema tednoma.

Ministrstvo za šport je sporočilo, da bodo športne dogodke odpovedali v spomin na 46-letnega Kostasa Katsoulisa, navijača tretjeligaške ekipe Ethnikos iz Pireja, ki je danes izgubil boj za življenje, potem ko so ga hudo poškodovali huligani iz vrst Irodotosa s Krete.

"Kot znak drobnega spoštovanja in v spomin Kostasu Katsoulisu, ki je danes izgubil življenje, bil pa je žrtev navijaškega divjanja, se je minister za kulturo in šport Giannis Andrianos odločil, da odpove vse poklicne športne dogodke v državi ob koncu tedna," so sporočili iz grškega ministrstva za šport.

Katsoulisa in še nekaj njegovih prijateljev je pred 14 dnevi na Kreti pred tekmo med ekipama Ethnikos in Irodotos v Heraklionu napadlo približno 30 huliganov. Policija je prijela tri osumljence pretepa, ki je bil usoden za nesrečnega navijača.

V Grčiji tako ne bo tekem v nogometnih ligah, odpadel bo tudi derbi med solunskim Paokom in pirejskim Olympiakosom, ne bo košarkarskih tekem, pa tudi ne rokometnih.

"Mlad moški je po dveh tednih boja za življenje mrtev preprosto zato, ker je šel spodbujat svojo najljubšo ekipo. Naj bo njegova smrt zadnja v vrsti norih nasilnih dejanj, ki so zastrupila šport v tej državi," je že popoldne, ob novici o navijačevi smrti in pred odločitvijo o odpovedi športnih dogodkov, žalostni dogodek opisal minister.