Črna kronika

Po ropu banke bi pobegnil nazaj v Srbijo

G.G.
29. 9. 2014, 13.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V petek so za razburjenje v Gornjem Gradu poskrbeli nepridipravi, ki so oropali Deželno banko Slovenije. Trojica je rop skrbno načrtovala, a so jih policisti s pomočjo pozornega občana Nazarij že v soboto prijeli. Dva osumljenca, stara 22 in 24 let, sta doma iz Kranja, njun 33-letni pajdaš pa je srbski državljan.

PU Celje

Trojica je drzni rop skrbno načrtovala in na predrzen način izvedla. 33- letni srbski državljan je prišel v Slovenijo zgolj zaradi ropa in bi Slovenijo, če ga policisti ne bi prijeli, takoj zapustil, so sporočili iz PU Celje.

PU Celje

Preiskovalni sodnik je najmlajšega roparja in srbskega državljana poslal v pripor, zoper vse tri pa je podana kazenska ovadba.

Policisti se vsem, ki so hitro posredovali kakovostne in uporabne informacije o storilcih iskreno zahvaljujejo.

Na tem mestu ponovimo, kaj se je dogajalo v petek. Oborožena moška, zamaskirana z maskirnima kapama in kapucama, sta okoli 8.30 ure zjutraj vstopila v prostore banke, kjer sta bili poleg uslužbenke tudi dve stranki. Eden od roparjev je stopil do okenca za stranke, uslužbenki zagrozil z orožjem in zahteval gotovino. Ko mu je uslužbenka gotovino izročila sta pobegnila iz prostorov banke v smeri proti avtobusni postaji. 

PU Celje

Policisti in kriminalisti so takoj po ropu postavili blokadne točke. Občani so namreč kmalu po ropu policistom posredovali podatek, da so na avtobusnem postajališču opazili osebno vozilo Audi A4, z registrskimi tablicami ljubljanskega območja, v katerem so bile tri osebe. Vozilo je odpeljalo v smeri proti Mozirju.

Kmalu so ugotovili, da je voznik osumljena v Gornjem Gradu odložil in se odpeljal po drugo vozilo, s katerim bi ju kasneje prišel iskat.

Osumljena sta se medtem v gozdu preoblekla, odvrgla oblačila in se peš odpravila proti Nazarju. Občan, ki ju je opazil, in sta se mu zdela sumljiva, je obvestil policijo. Policisti so na podlagi dobrega opisa občana v Nazarjah prijeli osumljena in jima odvzeli prostost. Eden od njiju je poskušal pobegniti, vendar ga je policist dohitel in prijel ravno v trenutku, ko je v zabojnik s smetmi odvrgel nahrbtnik z ukradeno gotovino.