Črna kronika

Visoke petke usodne za pariškega taksista

G.G.
20. 9. 2014, 20.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Pariški taksist je umrl kmalu potem, ko so ga pijani in drogirani potniki v francoski prestolnici napadli in zbodli s čevlji z visokimi petami.

Napad v zgodnjih jutranjih urah se je zgodil potem, ko je taksist pobral moškega in dve ženski v pariški mondeni četrti. Kmalu je v taksiju izbruhnil prepir, zato je taksist zavrl in prosil potnike naj izstopijo. Besedni obračun se je nato sprevrgel v telesno nasilnega
.
Mimo kraja incidenta se je peljala policiska patrulja in policisti so ogorčeni opazili, da v njihovi soseski nekdo kali nočni red in mir. Uzrli so dokaj nenavaden prizor, poškodovanega taksista ležečega na tleh, medtem ko ga s čevlji z visoko peto tepe ženska.

Nasilje, ki se je odvijalo 11.9.2014, so zabeležile tudi bližnje kamere, zaradi katere bodo trije prestopniki težko ušli roki pravice.
Vse tri osumljence in voznika taksija so se policisti odločili odpeljati na policijsko postajo na zaslišanje. Tam pa je 56-letni taksist doživel srčni zastoj in je pristal v kritičnem stanju. Kasneje je umrl v bolnišnici, točnen razlog smrti ostaja še nejasen.

Trije nočni nasilneži z nenavadnim orožjem, v starosti med 25 in 28 let, so bili pridržani in osumljeni namernega nasilništva pod vplivom drog in alkohola.