Črna kronika

FOTO in VIDEO: Požar, ki ga Celjani zlepa ne bodo pozabili

G.G.
17. 9. 2014, 11.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Okoli 10.30 ure je zagorelo v skladišču podjetja Alpeks na Kidričevi ulici v celjski četrti Gabrje. Po prvih podatkih so vsi zaposleni objekt pravočasno zapustili, je povedala tiskovna predstavnica celjske policije Milena Trbulin. Gasilci so že ukrotili ognjene zublje.

Jan Ulaga

Namestnik poveljnika celjskih poklicnih gasilcev Igor Ratajc je občane, ki živijo na območju požara, pozval, naj zaradi gostega dima zaprejo okna in vrata, čeprav ta dim ni strupen za zdravje.

Poveljnik Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik je povedal, da je požar gasilo okrog 100 celjskih gasilcev, na pogorišču pa ostaja požarna straža.

Poškodovanih naj ne bi bilo, skladišče pa je skoraj povsem uničeno, uničen je tudi del upravnih prostorov Alpeksa. Vzrok požara še ni znan, po prvih ocenah bo gmotna škoda izjemno velika. Policisti si bodo v četrtek ogledali kraj dogodka. 

Alpeks je družba, ki se ukvarja s trgovinsko dejavnostjo. Osnovna usmeritev od ustanovitve podjetja leta 1990 je veleprodaja izdelkov iz stekla, porcelana, keramike, nerjavnega jekla in emajla.