Črna kronika

Dekani: požigalec jim je pred veselico požgal voz

T.P.
29. 7. 2014, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Turistično društvo Dekani prvi konec tedna v avgustu pripravlja že tradicionalno vaško veselico oziroma šagro v maškarah. Nekaj tednov pred velikim dogodkom, ko se sredi poletja zabava velika množica ljudi, odeta v pustne kostume, pa so se organizatorji morali soočiti z nepredvidljivim dogodkom. Za zdaj še neznani storilec je zažgal njihov razstavljeni pustni voz.

Turistično društvo Dekani

Kot so nam obrazložili v turističnem društvu, so izredno žalostni, da je se je to zgodilo, in početja brezobzirnega požigalca nikakor ne razumejo: »Povzročil nam je veliko gmotno škodo. V celoti je zgorel naš pustni voz, dobitnik prve nagrade pustne povorke v Kopru.« Voz je bil postavljen ob glavni cesti Dekani–Koper in je bil v tem času reklama za šagro v maškarah.

Vse morebitne očividce zato organizatorji naprošajo, da vsako koristno informacijo, povezano s tem dogodkom, sporočijo na telefonsko številko 041 718 700. »Za informacije, ki nas bodo privedle do storilca tega dejanja, nudimo denarno nagrado,« so pojasnili. V društvu pa kljub tej nesreči obljubljajo, da zabava v maškarah ne odpade in šagra bo.