Črna kronika

Strela zadela znano plažo, številni poškodovani

M.J.
28. 7. 2014, 10.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Strela je zadela znano plažo, ki jo dnevno obišče več tisoč ljudi. Očividci so videli ogromno strelo, eksplozija pa je odnesla celo strešnike s bližjih hiš.

Reuters

Znano kalifornijsko plažo Venice Beach v Los Angelesu je zadela strela, ob tem je en moški izgubil življenje, 12 ljudi pa so morali odpeljati v bolnišnico. Udar strele je bil usoden za moškega starega med 20 in 30 let, ki je preminil nekoliko kasneje v bolnišnici Marina Del Ray. Trenutno še ni znano ali je umrl zaradi neposrednega udara strela ali utopitve.

Gasilci so sporočili, da je strela zadela vodo in plažo in sicer v nedeljo ob 14:51 po lokalnem času. Na samem mestu so pomoč nudili 13 osebam, izmed katerih so sedem odraslih in mladoletno osebo odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Enega izmed poškodovanih so izvlekli iz vode, ni pa znano ali je to moški, ki je preminil. Drugi hospitalizirani moški je v slabem stanjem, medtem ko je stanje ostalih šestih stabilno. Očividci so dejali, da so videli ogromno strelo, eden pa je celo dejal, da je eksplozija s streh zmetala strešnike.