Črna kronika

Zaradi otroka so pele pesti

gt
25. 7. 2014, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V množičnem pretepu med Romi iz Gomilic in Dokležovja, kjer so med seboj obračunavali s pestmi in orodjem, najmanj trije lažje ranjeni.

Industrijska ulica v Murski Soboti je bila minuli ponedeljek prizorišče množičnega pretepa, v katerega so se vpletli Romi iz Gomilic in Dokležovja.

Kot poroča eden izmed prekmurskih spletnih dnevnikov, je bilo v pretepu poškodovanih več posameznikov. Med seboj naj bi obračunalo kakšnih petnajst moških, ki so za dokazovanje moči uporabili pesti in različno orodje, obmetavali pa naj bi se tudi s kamenjem. Vročekrvneži so poškodovali še osebni avtomobil, najmanj tri osebe so bile lažje ranjene.

Razloge za množični pretep oziroma ali je šlo za dogovorjen obračun ali kaj podobnega, bo pokazala policijska preiskava. Policija primer preiskuje v več smeri, sicer pa je za zdaj neuradno znano, še pišejo, da naj bi šlo za stare zamere. Romski skupini iz Gomilic in Dokležovja sta si menda skočili »v lase« zaradi prerekanj o skrbništvu otroka.

Zasluge za hitro vzpostavitev reda in miru pa gredo policistom. Posredovali so namreč z več policijskimi patruljami, ki so na območju Pomurja sicer opravljale svoje redno delo. Prizorišče krvavega obračuna pa so si ogledali še kriminalisti in forenzični preiskovalci.