Črna kronika

Grozi mu zapor, ker je sredi Kopra prodajal bajonete

J.P.
26. 6. 2014, 12.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policisti PP Koper so imeli 7. 6. 2014 v postopku 51 letnega moškega z območja Ljubljane, ki je imel na eni zmed prodajnih stojnic sejemskega prostora na Pristaniški ulici v Kopru razstavljenih 8 vojaških nožev bajonetov in policijsko gumijevko ter še več ostalih starinskih vojaških predmetov.

PU Koper

Ugotovljeno je bilo, da sta dva bajoneta s črnim lesenim ročajem namenjena za avtomatske jurišne puške AK47 in gumijevka prepovedano orožje po Zakonu o orožju katerih promet, nabava in posest posameznikom, pravnim osebam in podjetnikom niso dovoljeni ali so omejeni.

Grozi mu do pet let zapora. 

Policisti so v nadaljevanju zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva po I. odstavku 307. člena Kazenskega zakonika KZ-1, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru opravili hišno preiskavo na domačem naslovu osumljenca in zasegli še sabljo in 6 nabojev kalibra 7. 62 ter 4 starejše naboje. 

Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva po I. odstavku, 307. člena Kazenskega zakonika KZ-1. Grozi mu do pet let zapora.