Črna kronika

Z avtomobilom zbil in ubil motorista

M. R.
20. 5. 2014, 08.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Simon Mekinda, obtožen nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči, očitkov tožilstva tudi v drugo ne priznava.

Arhiv Svet24 (simbolna fotografija)

Potem ko so ljubljanski višji sodniki razveljavili sodbo, po kateri bi moral 29-letnik za 7 let in 10 mesecev v zapor, in primer vrnili v ponovno odločanje kolegom na prvi stopnji, je obdolženi včeraj znova sedel na zatožno klop.

Mekinda je 8. julija lani okoli 18. ure s fordom focusom v ulici Trbeže v Ljubljani ob zavijanju na Šmartinsko cesto vzel prednost 52-letnemu motoristu Simonu Kozjeku. Ta je z motorjem znamke Yamaha trčil v zadnji levi bočni del avtomobila in padel po tleh, pri tem pa dobil tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Mekinda po nesreči Kozjeku ni pomagal, prav tako ni poklical reševalcev ali policistov, temveč je odpeljal s kraja nesreče. Obdolženi naj bi vozil brez ustreznih dovoljenj in pod vplivom prepovedanih substanc: metadona, benzoilekgonina, benzodiazepina, opiatov, kokaina in zdravil, kot so alprazolam, diazepam in nordazepam.

Na včerajšnjem predobravnavnem naroku je Mekinda zahteval izločitev sodnice, o čemer bo te dni odločil predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča.