Črna kronika

Spominja na kmetijo, toda kar so odkrili…

M.J.
26. 3. 2014, 20.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

… je presenetilo vse. V nekem objektu na Poljskem se je skrivala največja znana tovarna amfetaminov. Policija je zaplenila 20 kilogramov visokokvalitetnega amfetamina in ujela dvojico, ki ste se ukvarjala z njihovo proizvodnjo.

Zajem zaslonske slike

Poljska policija je sporočila, da je zaprla največjo tovarno amfetaminov, ki so jo do sedaj odkrili na Poljskem. Obenem pa so zaplenili tudi 20 kilogramov amfetaminov visoke kakovosti, katerih vrednost se ocenjuje na približno 150.000 evrov.

Poljska je velik proizvajalec amfetaminov medtem ko so večina ostalih narkotikov, kot je nap primer kokain uvaža. Amfetamine se proizvaja lokalno, za domačo uporabo kot tudi za izvoz.

Policija je tudi še sporočila, da so vdrli v tovarno v občini Czosnow blizu Varšave in med tem prijela dvojico moških. V poročilu je policija tudi zapisala, da je bil v tovarni odkrit zelo moderen in dobro opremljen kemijski laboratorij.

Na skromnem posestvu, ki na zunaj spominja na farmo so lahko v enem letu proizvedli več kot 500 kilogramov amfetamina zelo visoke kvalitete, je dejal predstavnik varšavske policije Mariusz Mrozek.