Črna kronika

Gasilcem pomagajo tudi vojaki

STA/M.J.
7. 2. 2014, 10.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Na Severnoprimorskem hitijo s čiščenjem žleda in vejevja na trasah daljnovodov, da bi tako omogočili delavcem Elektra Primorska popravilo daljnovodov. Poleg pripadnikov 17 prostovoljnih gasilskih društev in drugih reševalnih ekip je na tem območju ponovno 41 pripadnikov Slovenske vojske s svojimi vozili, ki pomagajo odstranjevati posledice ujme.

STA

Poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač je za STA povedal, da bodo tudi danes dobili še nekaj manjših in večjih agregatov iz tujine, s katerimi naj bi zadostili potrebam po električni energiji tudi v najbolj oddaljenih predelih.

Iz Elektra Primorska sicer sporočajo, da se je zmanjšalo število odjemalcev brez električne energije na njihovem območju na 2891. Še vedno so brez električne energije v delu Postojne, Razdrtega, Črnega vrha, na Trnovsko-Banjški planoti, območju občin Idrija in Cerkno, Tolminskem in Kobariškem.

Kosmač je še povedal, da sta osnovna šola in vrtec v Čepovanu odprta, vendar v njih ni še vseh otrok, saj nekateri še vedno nimajo varne poti od doma do šole.

Na Goriškem pa se v prihodnjih dneh bojijo poplav. Zato imajo v skladiščih že pripravljene potopne črpalke in okoli 14.000 protipoplavnih vreč za zaščito pred naraslimi vodami.