Črna kronika

S pestjo mu je razbil nos, nato pa dobil nož v podlaket

MR
26. 1. 2014, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V bližini Linza sta se med vožnjo sprla dva voznika. Užaljeni 40-letnik je na križišču stopil iz svojega avta in se hotel pogovoriti s provokatorjem. Slednji ga je s pestjo mahnil po nosu, na kar je poškodovani moški segel po hladnem orožju.

Arhiv Svet24

Čeprav policisti stalno opozarjajo, naj vozniki med vožnjo ohranijo mirne živce, občasno tudi na cesti pride do neljubih fizičnih obračunov. V soboto popoldne je tako prišlo do pretepa  med dvema voznikoma na križišču v bližini avstrijskega mesta Linz.

Po poročanju ORF naj bi povod za rahlanje živcev dal 34-letni voznik, ki naj bi z agresivno vožnjo in obsceno gestikulacijo dražil 40-letnega voznika. Slednji je na naslednjem križišču stopil iz avtomobila, stopil do avta domnevnega provokatorja in zahteval, da se pogovorita.

Besede so kmalu zamenjale pesti. Mlajši je bil spretnejši. 40-letniku je zadal boleč udarec, s katerim mu je zlomil nos. Starejši, ki se mu je od bolečine temnilo pred očmi, je stopil do avta, prijel za nož in zabodel »nasprotnika« v podlaket. Moški s hladnim orožjem je nato hitro sedel v avto, v katerem je kot sopotnik sedel njegov 14-letni sin, in se odpeljal.

Poškodovani 34-letni moški se je odvlekel do svojega avta, v katerem je tudi sedel sopotnik. Ta si je utegnil zapisati registrsko številko 40-letnikovega avtomobila, kmalu pa je poklical še policijo in ne prehudo poškodovanega kolega odpeljal v bolnišnico.

Medtem je voznik, k je vihtel nož, sam poklical može postave in priznal, da je storil nespametno potezo. Zaradi razbitega nosu je še sam poiskal pomoč v bolnišnici.

Policisti zadevo še preiskujejo, najverjetneje pa bosta sledili kazenski ovadbi za oba »cestna petelina«.