Črna kronika

Nastradal je pešec

STA/M.J.
11. 1. 2014, 08.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V petek ob 16.40 se je na regionalni cesti v naselju Breg pri Borovnici zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 75-letni pešec, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Arhiv Svet24 (simbolna fotografija)

Oseminštiridesetletni voznik osebnega avtomobila, je vozil osebni avtomobil od Borovnice proti Podpeči. Nasproti gasilskega doma, v križišču za naselje Breg pri Borovnici, je z leve strani prečkal cesto 75-letni pešec. Voznik osebnega avtomobila je trčil v pešca, ki je na kraju nesreče umrl. Po nezgodi je voznik osebnega avtomobila kraj zavaroval in pobegnil s kraja nesreče, ne da bi poškodovanemu pomagal, a se je kasneje vrnil na kraj nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 104 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 13 nesreč pa se je končalo lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 88 kršitev javnega reda in miru ter 156 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 55-krat posredovali na javnih krajih in 33-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 18 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 69 tatvin, 47 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj denarja, pet drznih tatvin, po štiri kazniva dejanja povzročitev telesne poškodbe in nasilja v družini, po dve ponarejanji listin, kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, grožnji in ropa, ter preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.