Črna kronika

Brat na rokah nesel 17-letno mrtvo sestro

Tamara Pirih
4. 9. 2013, 09.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kot večina šolarjev, bi tudi Katarina v ponedeljek morala prvi dan v šolo. A Katarino bodo starši namesto v šolo pospremili na njeno zadnjo pot.

Facebook
Katarina in Nenad

V Srbiji se je preteklo soboto zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 17-letna Katarina Novaković. V avtu je bil poleg voznika in še dveh fantov tudi njen brat Nenad, ki je sestrino truplo našel v globokem prepadu.

Namesto v šolo je odšla za vedno.

Katarinin brat Nenad, ki je še vedno na zdravljenju v bolnišnici, pravi, da je avto nenadoma zdrsnil s ceste ter se skotalil v temačen prepad. »Katarina je sedela na zadnjem sedežu, a je med kotaljenjem avta po strmini zletela iz njega. Ko se je avto ustavil, smo se nekako uspeli skobacati ven. Bili smo poškodovani, a živi, le Katarine ni bilo nikjer. Začeli smo jo iskati, vendar nam je iskanje oteževala globoka tema. Komaj smo jo našli,« se žalostnega dogodka s težkim srcem spominja Nenad.

Klicali so rešilca, vendar ni bilo zveze, zato so se morali znajti sami. »Katarino smo iz prepada nekako prinesli do ceste, nato smo se odpravili proti bolnišnici. Nosili smo jo deset kilometrov. Ko smo prispeli do bolnišnice, so ji zdravniki preverili utrip in samo odkimali z glavo. Niso ji mogli pomagati, moja sestra je umrla,« v solzah pove Nenad. Njegova mama Jelica in oče Milan tolažita drug drugega zaradi smrti ljubljene hčerke, hkrati pa se zahvaljujeta bogu, da jima je vsaj sina pustil živega. Družini v teh težkih trenutkih stojijo ob strani sorodniki, prijatelji in sosedje, ki so jim že izrekli sožalje.

»Sina sva pustila v bolnišnici, da ne bi gledal vse te žalosti v hiši in da se psihično zbere za sestrin pogreb. Ves čas ponavlja, da je naredil vse, kar je lahko,« objokana pripoveduje mama Jelica.

»Katarina bi morala v četrti letnik kmetijske šole, bila je odličnjakinja. A namesto da bi jo pospremili v šolo,  jo bomo spremljali na zadnji poti do večnega počitka. Vse poletje ni šla nikamor, ker je morala ležati zaradi težav s srcem. Včeraj mi je rekla, da se veseli, da bo šla končno z bratom in ostalo družbo malo ven,« pravi obupana mama. Niso ji dovolili, saj so menili, da si še ni dovolj opomogla, vendar je dekle vztrajalo. »Naposled smo ji dovolili … Odšla je, a za vedno