Črna kronika

Odvisnik je brezbrižno umoril mladi mamici

Arhiv
1. 9. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Clifford Miller (32) bo do konca življenja v ječi, ker je med poskusom posilstva pretepel in zadušil dve mladi mamici.Kljub trditvi njegovega odvetnika, da ni hudoben človek, so zasvojenca z metamfetamini obsodili na dve dosmrtni zaporni kazni, potem ko je bil spoznan za krivega umorov sester Ashley Key (22) in Britny Haarup (19) iz Edgertona v Montani.

Napad se je zgodil kmalu po sončnem vzhodu, ko je Miller, ki priznava, da je bil omamljen od metamfetaminov, vdrl v Britnyjin dom. Nameraval je posiliti mlado mamico dveh deklic, starih 18 in pet mesecev. Njena sestra Ashley, ki je spala na kavču v dnevni sobi, se je prebudila in se spopadla z vsiljivcem. Miller jo je večkrat udaril po glavi z nečim, kar je zgrabil na mizi, potem pa jo je začel dušiti z blazino. Ashley, ki ima petletno hčerko, se je borila pet minut, preden se je njeno telo vdalo.

Morilec se je nato zleknil poleg trupla, pokadil nekaj metamfetaminov in razmislil o naslednji potezi. Zgrabil je kos lesa in odkorakal v Britnyjino sobo. Večkrat jo je udaril po glavi. Vpila je in se borila z napadalcem, ta pa jo je nazadnje zadušil z blazino. Med napadom je bila ena od deklic v sobi. Potem jo je Miller odnesel v zibko v sosednjo sobo, v kateri je spala tudi druga deklica. Nato se je vrnil v Britnyjino sobo in nameraval oskruniti njeno truplo, vendar po lastnih besedah tega ni zmogel, čeprav so na njenem kolenu našli njegov DNK. Miller je po umorih v hiši prebil še kakšno uro in nazadnje trupla sester ovil v plastično folijo in posteljnino.

Odnesel ju je do Britnyjinega avta in trupli odvrgel poleg polja soje. Ukradel je štiri pištole, se vrnil domov in se oprhal – otroka pa pustil sama v hiši smrti. Še istega popoldneva je Britnyjin zaročenec Matt Meyers deklici našel v zibkah, o sestrah pa ni bilo ne duha ne sluha. Čeprav Britnyjinega avta ni bilo, je našel njeno torbico in mobilni telefon, pa tudi Ashleyjino torbico in čevlje. Najbolj ga je pretresla najdba okrvavljene dude na kavču. Policisti so njuni trupli našli čez dva dneva. Morilca so aretirali v stanovanju njegovega dekleta, potem ko so ga opazili v Britnyjinem vozilu. Priznal je oba umora. Dodal je, da bi ubil še več ljudi, da bi prišel do denarja. Na svobodi ne bo nikoli več.