Črna kronika

Zabodena 70-letnica je v kritičnem stanju

STA / S.R.
19. 8. 2013, 22.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Stanje 70-letne ženske, ki je bila v nedeljo zabodena v družinski tragediji v kraju Ihova v občini Benedikt, je kritično, zdravniki UKC Maribor pa se za njeno življenje še vedno borijo.

Gabrijel Toplak
Zabodena 70-letnica se bori za življenje.

Zaradi lažjih poškodb je na zdravljenju tudi 45-letni domnevni osumljenec kaznivega dejanja umora 50-letnega polbrata in poskusa umora omenjene 70-letne mame. V nedeljo okoli 18. ure je 45-letni moški v domači stanovanjski hiši v Ihovi s kuhinjskim nožem najprej zabodel svojega 50-letnega polbrata, takoj za tem pa še 70-letno mamo. Polbrat je umrl ob stanovanjski hiši, mama pa je stekla k sosedom po pomoč. Policisti so domnevnega osumljenca z uporabo prisilnih sredstev prijeli na kraju dogodka, navajajo na Policijski upravi (PU) Maribor.

Poškodovano žensko so reševalci prepeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer se zdravniki za njeno življenje še vedno borijo, so danes sporočili iz PU Maribor. Navajajo tudi, da je o motivu ta trenutek še prehitro govoriti. Preiskava dogodka namreč še traja, kriminalisti pa dogodek zaenkrat obravnavajo kot kaznivi dejanji umora in poskusa umora.

Ogled kraja kaznivega dejanja so sicer opravili kriminalisti PU Maribor pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice in ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca.