Črna kronika

Tragično! Reka vzela tri mlada življenja

ČK
15. 8. 2013, 16.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

O novi tragediji poročajo iz severne Italije, kjer se je popoldanski izlet treh mladoletnih fantov končal tragično.

Reuters

Tragična nesreča se je zgodila v enem izmed rokavov reke Adige v bližini Benetk. Trije mladi Maročani so se odločili, da bodo dan preživeli s kopanjem v osvežujoči reki. Ko je prvi izmed treh zaplaval v reko, se je hitro znašel v težavah, saj ga je začel odnašati močan tok. Na pomoč sta mu priskočila 15 in 17 let stara prijatelja, ki sta se prav tako znašla v težavah.

Dogodku je bil priča domačin, ki se je ravno v tistem trenutku sprehajal ob reki in takoj obvestil reševalce. »Videl sem fanta, ki je klical na pomoč. Takoj zatem ga je reka potegnila proti dnu,« je dejal šokiran očividec. Tja so hitro prispele reševalne enote, prav tako helikopter, a na žalost trem mladim fantom ni bilo več pomoči.

Prvo izmed treh žrtev so našli potapljači pozno zvečer v enem izmed sifonov reke, na globini treh metrov in petdeset metrov od kraja, kjer so mladivstopili v reko. Med tem časom so se okoli reševalne ekipe zbrali člani lokalne maroške skupnosti, med katerimi je bil tudi oče pokojnega 15-letnega fanta, ki je imel žalostno nalogo, identificirati svojega sina. Reševanje se je zavleklo pozno v noč, ko je reševalcem končno uspelo najti truplo še drugega pogrešanega fanta, in to blizu kraja, kjer so našli prvega utopljenca. Tretjega fanta pa reševalcem še ni uspelo locirati in tako nadaljujejo z njegovim iskanjem.

Je pa kraj, ki so si ga trije nesrečni fantje izbrali za kopanje, znan po tem, da je tam tok reke izjemno močan. Po nepreverjenih podatkih naj bi od treh fantov znal plavati le eden.