Črna kronika

Nevarnost eksplozij zaradi požara na Trstelju

STA/M.J.
12. 8. 2013, 10.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po nedeljskem boju z ognjem na pobočju Trstelja je bil ta v večernih urah lokaliziran. Okrog 200 gasilcev je v nočnem času izvajalo predvsem požarno stražo ter gasilo manjše izbruhe na požarišču. Danes bodo nadaljevali s čiščenjem robov, da v primeru poslabšanja vremenskih razmer ne bi prišlo do ponovnega vžiga.

Vanesa Horvat

Poveljnik novogoriških poklicnih gasilcev Simon Vendramin je za STA povedal, da bo na požarišču danes delalo okrog 200 gasilcev predvsem iz ljubljanske regije. Ti bodo okrog požarišča očistili meter do dva metra velik požarni rob ter zalivali z vodo samo požarišče, kjer požar še vedno ni pogašen.

Požarna straža bo ostala tudi v prihodnjih dneh, izvajali pa jo bodo predvsem gasilci iz domačih in okoliških gasilskih enot.

V času požara so bili ob požarišču prisotni tudi pirotehniki, saj obstaja velika nevarnost eksplozij pirotehničnih sredstev, ki so tu ostala po prvi svetovni vojni. Vendar do tega na srečo ni prišlo. Vendramin je povedal, da jih je večina verjetno eksplodirala že med požarom, ki je na tem območju divjal leta 2006 in so ga gasilci uspeli pogasiti po tednu dni.